Objectius de Desenvolupament Sostenible

ElMeuBus DX i els ODS

A ElMeuBus DX, creiem en una mobilitat digitalitzada, descarbonitzada, compartida, sensible, universal i sostenible. Per a nosaltres, aquestes paraules no són cap compromís de futur. Són una obligació del present.

Per això, hem creat una solució tecnològica totalment alineada amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides. Així, apostant per ElMeuBus DX també poses el teu gra de sorra en aconseguir complir els ODS. Concretament, ElMeuBus DX:

  • Ajuda a complir els ODS, un marc global i comú a escala mundial per a les accions de sostenibilitat i responsabilitat social corporativa. Els ODS fereixen un full de ruta amb totes les accions que l’organització pot dur a terme.
  • Garanteix la cohesió i la connexió de municipis, PAES i zones de baixa densitat de població, així com esdeveniments puntuals de gran afluència de públic.
  • Augmenta l’eficiència i la comoditat del servei, promovent el transport col·lectiu, reduïnt la contaminació atmosfèrica i acústica.

En detall, els ODS amb els quals es basa ElMeuBus DX són:

SALUT I BENESTAR

Mitjançant la implantació d’aquest sistema en l’organització o l’associació, ElMeuBus DX redueix la quantitat de vehicles del personal que s’han de desplaçar, assegurant que tota la plantilla que utilitza aquest servei guanya en tranquil·litat i qualitat de vida, ja que no ha de preocupar-se de com moure’s i d’on aparcar.

CIUTATS I COMUNITATS SOSTENIBLES

Oferint un sistema de transport connectat i sensible a la demanda com ElMeuBus DX, l’organització o associació ajuda a enriquir el teixit empresarial de la zona.

ACCIÓ CLIMÀTICA

Quan implanta ElMeuBus DX, l’organització o associació està participant de forma activa a empetitir la petjada de carboni i a reduir les emissions de partícules a l’atmosfera i la reducció de la contaminació acústica, ja que es fomenta el transport col·lectiu, vers al vehicle privat. Amb la utilització del servei s’elimina l’ús d’uns 33 vehicles particulars.

Els ODS secundaris com a resultat de la implementació del TAD, són:

TREBALL DECENT I CREIXEMENT ECONÒMIC

Amb ElMeuBus DX, l’organització o associació millora en la capacitat de retenció i captació de talent, oferint aquest benefici social a la seva plantilla. Es millora el clima laboral i es redueix l’absentisme, ja que el personal al sentir-se com un important actiu intangible al centre de l’organització, augmenta la seva productivitat, competitivitat i capacitat adquisitiva.

INDÚSTRIA, INNOVACIÓ
I INFRAESTRUCTURES

L’organització o associació col·labora amb l’operador del servei a fomentar el pagament digitalitzat i personalitzat sigui amb TPV o codi QR i l’accés a la tecnologia de la informació proporcionant la reducció de la bretxa digital i oferint un accés universal i assequible.

REDUCCIÓ DE LES DESIGUALTATS

ElMeuBus DX ofereix una bonificació extra a les organitzacions que han de complir amb la LGD, ja que tot transport públic ha d’estar adaptat per PMR, i per això afavoreix la contractació de persones amb diversitat funcional. També  contribueix al fet que persones en situació de vulnerabilitat, dones i persones joves puguin optar a sistemes de transport segurs, assequibles, accessibles y sostenibles.

ALIANCES PER ACONSEGUIR OBJECTIUS

La solució de transport a la demanda permet crear aliances entre entitats, empreses dels PAE i l’administració local. També contribueix a accelerar el creixement de l’organització, ja que arran de la implantació del servei s’aconsegueix crear una xarxa on sorgeixen noves oportunitats de negoci.